مشخصات کلی
به طور کلی یک دستگاه کنترل مرکزی آبیاری تحت فشار تنها می تواند مواد معلق جامد را از آب گرفته ولی تصفیه شیمیایی یا بیولوژیکی را نمی تواند به طور کامل انجام دهد.
دستگاه های کنترل مرکزی اتوماتیک از قطعات ذیل تشکیل شده اند .
هیدروسیکلون ها
فیلترهای شنی
فیلترهای میکرونی
رآکتور های تزریق کود یا تانک ها و مخازن کود ( یا ونتوری ها )
شیر آلات و اتصالات
تابلوکنترلر
این مجموعه با هم یک پکیج تصفیه کننده آب را تشکیل می دهد.
یکی از مهمترین مواردی که بهره بردار پس از استفاده از دستگاه بایستی مد نظر قرار دهد، تمیز کردن به موقع قسمت های مختلف آن می باشد. بعضاٌ این مورد مورد توجه قرار نگرفته و باعث صدمات زیادی به دستگاه می شودبه طوری که در بعضی موارد آن را غیر قابل استفاده نموده و بایستی بعضی از قطعات آن تعویض شود. توجه به این موضوع باعث شده است طراحان و سازندگان دستگاه های کنترل مرکزی ساخت سیستم های اتوماتیک را در برنامه کاری خود قرار دهند.
عملیات بکواش (شست و شوی برعکس) و حالت های مختلف آن
حالت دستی: به این معنی است که شما می توانید شیرهای بکواش را در مدت زمانی دلخواه بصورت پشت سر هم در حالت بکواش قرار دهید که این برنامه معمولا جهت شستشو و تست دستگاه بکار می رود و فقط کافی است که تعداد شیرهای بکواش را که همان تعداد شیرهای هیدرولیک می باشند بر روی تابلو تعریف کرده و در منوی زمان مدت زمان بکواش هر شیر را تعیین و ذخیره کرد.
حالت دستی در زمان شست و شوی اولیه ی شن های سیلیس و فیلتر های دیسکی کاربرد دارد که در این زمان تابلو این امکان را به کاربر می دهد که سیستم را بر روی حالت دستی تنظیم نماید و هر فیلتر را به مدت زمان دلخواه شست و شو دهد تا به هدف مطلوب برسد.
حالت زمانی: این حالت به اینصورت است که شما می توانید زمان آبیاری دستگاه را تعریف کرده و پس ازسپری شدن زمان آبیاری دستگاه را تعریف کرده و پس از سپری شدن زمان آبیاری هر شیر را به مدت زمان دلخواه بکواش کنید.
حالت DP: بهترین حالت و کارآمدترین حالت برنامه که معمولا توصیه می شود سیستم در این حالت کار کند. حالت اختلاف فشار یا همان DP است.
مراحل آماده سازی و عملکرد سیستم و اجزای مختلف آن در هنگام شروع بکار سیستم
درنوع اتوماتيك آن يك تابلوي فرمان (كنترلر) به همراه شیر های هیدرو لیکی كليه قسمت هاي دستگاه را هدايت كرده و همچنين تمامي قسمت ها شامل فيلتر ها و شير آلات به صورت هوشمند عمل كرده و در سه حالت تغييرات زمان، تغيير فشار و به صورت دستي كار ميكند.
بازدید و کنترل اتصالات
بازدید از عملکرد تابلو و تست عملکرد آن در حالت دستی
بازدید از اتصالات موجود در باکس شیر های برقی که آببندی آن ها با یستی حتماً کنترل شود
بازدید از شیلنگ های نصب شده روی سیستم
بازدید از فیلتر های بین راهی در قسمت کم فشار و پر فشار تابلو کنترلر و تمیز کاری آن در صورت نیاز تا عملکرد سنسورهای تعیین اختلاف فشار دچار اختلال نشود .
مشخصات فنی
تابلو کنترلر
تابلوي فرمان (كنترلر) به همراه شیر های هیدرو لیکی كليه قسمت هاي دستگاه را هدايت كرده و همچنين تمامي قسمت ها شامل فيلتر ها و شير آلات به صورت هوشمند عمل كرده و در سه حالت تغييرات زمان، تغيير فشار و به صورت دستي كار ميكند.
قلب يك سيستم اتوماتيك مركز كنترل آن ميباشد كه بر طبق يك برنامه نرم افزاري بر روي PLC دستگاه نصب ميشود. اين تابلوها معمولاً به كشور وارد مي شد و با قيمتهاي گزافي به فروش مي رسيد. بخش پژوهشي شركت دُرّآب توانست اين تابلوها را با برنامه نويسي كامل PLC آن توليد نمايد كه ميتواند در سه حالت تغييرات زمان و افت فشار و به صورت دستي كار كند. همچنين اين تابلوها مي تواند داراي صفحه نمايشگر لمسي يا كليدهاي انتخابي باشد. برق مورد استفاده آنها معمولاً 12 يا 24 ولت است كه مي تواند به يكي از دو حالت DC يا AC باشد. همچنين قابليت استفاده از باطري خورشيدي را نيز دارد. تنظيمات دستگاه بسيار ساده بوده و كاربر به راحتي مي تواند از آن استفاده نمايد.
مشخصات تابلو کنترلر:
جنس بدنه abs با درجه حفاظت IP65
مشخصات فنی کنترلر:
قابلیت برنامهریزی در حالت دستی، زمانی، اختلاف فشار
اندازهگیری اختلاف فشار تا 7 بار
ماکزیمم فشار قابل تحمل 28 بار
صفحه نمایشگر LCD
ولتاژ خروجی 12 ولت دی سی
ولتاژ 12 ولت دی سی و 220 ولت دی سی
تنظیمات دستگاه کنترلر

تنظیمات سیستم بک واش
حالت دستی:
طریقه تنظیم بدین شکل میباشد که ابتدا دکمه MODE را فشار می دهیم تا بر روی حالت دستی قرار گیرد و پس از آن دکمه ENTER را چند ثانیه نگه داشته که در این حالت گزینه های تنظیم باز می شود و اولین گزینه تعداد خروجی یا همان شیرهای هیدرولیک می باشد که با توجه به تعداد و شیرها این گزینه را تنظیم کرده و با فشار دادن مجدد دکمه ENTER گزینه زمان بکواش که دومین گزینه می باشد را تنظیم کرده و زمان این آیتم به دقیقه می باشد ، پس از تنظیم با زدن دکمه start برنامه شروع می شود .
حالت زمانی:
طریقه تنظیم بدین شکل میباشد که ابتدا دکمه MODE را فشار می دهیم تا بر روی حالت زمانی قرار گیرد و پس از آن دکمه ENTER را چند ثانیه نگه داشته که در این حالت گزینه های تنظیم باز می شود و اولین گزینه تعداد خروجی یا همان شیرهای هیدرولیک می باشد که با توجه به تعداد و شیرها این گزینه را تنظیم کرده و با فشار دادن مجدد دکمه ENTER گزینه زمان بکواش که دومین گزینه می باشد را تنظیم کرده و زمان این آیتم به دقیقه می باشد. سومین گزینه مدت زمان آبیاری است که به دقیقه و ثانیه می باشد و این زمان نشانگر مدت زمانی است که سیستم شما در این حالت بر روی بکواش است و خروجی ها همگی خاموش است پس از اعمال این تنظیمات کلید ENTER 3را 3ثانیه نگه می دارید تا تنظیمات داده شده ذخیره گردد. پس از تنظیم با زدن دکمه start برنامه شروع می شود .
حالت DP :
تنظیمات این حالت بدین شکل است که ابتدا بایستی تعداد شیرها را مشخص نمود و تنها کافیست که مدت زمان بکواش هر شیر و مقدار اختلاف فشار را تعریف کرد که معمولا توصیه می شود بین 0.5 تا 0.7 دهم بار باشد.و طریقه کارکرد این حالت بدین شکل است که دستگاه در زمان START در حالت آبیاری می باشد تا زمانیکه در اثر فیلتر کردن و کثیف شدن فیلترها سیستم دچار گرفتگی شود،بین نقطه ورودی و خروجی کلی سیستم اختلاف فشار بوجود می آید و اگر این اختلاف فشار که در واقع همان میزان کثیفی دستگاه می باشد به حد نصاب تعریف شده برسد دستگاه در حالت بکواش قرار می گیرد.و به ترتیب از خروجی 1 تا ...در زمان تعیین شده شما شیرها باز و بسته می شوند و فیلترها یکی پس از دیگری تمیز می شوند و این اتفاق اینقدر تکرار شده تا اینکه این اختلاف فشار یا همان کثیفی از بین برود و دستگاه مجددا در حالت آبیاری قرار می گیرد.

راهنمای کلید های تابلو کنترلر
ردیف |
توضیحات |
Mode |
انتخاب نوع برنامه |
Enter |
باز کردن منو تنظیم -ذخیره کردن(دکمه را 3 ثانیه نگه دارید) |
Reset |
خارج شدن از برنامه یا متوقف کردن |
Start |
شروع بکواش با برنامه مورد نظر پس از تنظیم |
+- |
عوض کردن تعداد |
Run |
برنامه بکواش در حال اجرا |
Back Wash on |
نشانگر این است که یکی از خروجی ها باز است و عملیات
بک واش در حال انجام است
|
Test |
منوی تست خروجی ها |